Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

In de wijk

De huisartsenpraktijk werkt actief samen met disciplines in de wijk op het gebied van welzijn en gezondheid. Ontdek hieronder wat dit voor u betekent!

de stap naar gezonder

DE STAP naar Gezonder: dé startplek voor een gezond leven

We willen allemaal gezond en gelukkig oud worden. Een gezond leven helpt daarbij. Voor iedereen betekent een gezond en fijn leven wat anders. We hebben daarin allemaal onze eigen uitdagingen en wensen. Welke stap zet u richting een gezonder leven? Om u te helpen is er het platform 'destapnaargezonder' Hier vindt u leuke en handige tips, activiteiten en hulpmiddelen.

Waar kunt u mee aan de slag?

De website is anders dan andere zelfhulpwebsites. Het richt zich op zowel fysieke, sociale als mentale fitheid, is helemaal gratis en is onafhankelijk van bestaande organisaties en websites.

DE STAP naar Gezonder

Ondersteuningspunt digitalisering

Er wordt er in uw wijk (nog) geen digitale ondersteuning geboden.

Heeft u echter vragen over uw computer, laptop, mobiel of tablet, de DigiHulplijn is gratis te bereiken van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 uur via telefoonnummer +31 800 - 15 08.

Elz'

Vanuit de twee gezondheidscentra in de Achtse Barrier (Gezondheidscentrum Achtse Barrier en Medisch Centrum Artois) biedt elz’ Achtse Barrier geïntegreerde eerstelijns zorg aan de patiënten, laagdrempelig en dicht bij huis. Elz’ is een samenwerkingsverband van huisartsen, apotheken, jeugdgezondheidszorg, verpleging en verzorging, een diëtist, een ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, medisch pedicures, podotherapeuten, psychologen, verloskundigen en verslavingszorg. Deze samenwerkende zorgverleners werken gezamenlijk voor ongeveer 20.000 patiënten.

Meer informatie over elz’ Achtse Barrier

Buurtplein Achtse Barrier – Gezondheid en welzijn

In de Achtse Barrier wordt hard gewerkt aan een zelfzorg-aanbod dat niet alleen gedragen wordt door Huisartsen Achtse Barrier en Huisartsenpraktijk Artois, maar ook door de disciplines binnen elz’ Achtse Barrier. Dit aanbod is gratis. Neem maar eens een kijkje op het gezondheid- en welzijnsplein van de Achtse Barrier.

Gezondheid- en welzijnsplein

Zelfzorgaanbod

Samenwerking met andere zorgverleners

De disciplines waar Huisartsen Achtse Barrier mee samenwerkt binnen elz’ Achtse Barrier zijn terug te vinden op het buurtplein Achtse Barrier – Gezondheid en welzijn onder de tegel organisaties. Onder deze tegel staan alle zorg- en welzijnsorganisaties van de Achtse Barrier. De binnen elz’ samenwerkende disciplines zijn allemaal herkenbaar aan het elz` logo.

Zorg- en welzijnsorganisaties in de Achtse Barrier