Zorgprogramma's | DSW


Bent u verzekerd bij zorgverzekeraar DSW, heeft u een chronische aandoening, en valt u onder een zorgprogramma bij uw huisarts? Dan adviseren wij u om voor het einde van dit jaar contact op te nemen met de helpdesk van DSW. Tel. 010 – 2 466 466, zo kunt u zelf nagaan of u nog wel voldoende verzekerd bent, voor de zorg die u nu ontvangt!

Onze huisartsenpraktijk is aangesloten bij zorggroep DOH. DOH organiseert voor ons de zorgprogramma’s waarmee wij u optimale zorg kunnen leveren voor uw chronische aandoening (diabetes-, long-, hartklachten, GGZ of ouderenzorg). In die zorgprogramma’s stemmen huisarts, praktijkondersteuner, diëtiste, medisch specialist, apotheek, psycholoog, podotherapeut, pedicure en andere betrokken zorgverleners de zorg op elkaar af. Deze ketenzorg valt onder de huisartsenzorg en is daarmee vrijgesteld van het eigen risico.

DOH telt 17 groepspraktijken met 80 huisartsen in Zuid Oost Brabant en heeft ca. 25.000 patiënten in dergelijke zorgprogramma’s. DOH heeft de zorgprogramma’s besproken en gecontracteerd met de hoofdverzekeraars VGZ en CZ. Vrijwel alle andere zorgverzekeraars volgen deze afspraken. Dat betekent dat zij voor de afgesproken zorg ook de afgesproken prijs betalen. Zorgverzekeraar DSW is hierop een uitzondering. DSW wil de afspraken met de hoofdverzekeraars niet volgen. Dat heeft gevolgen voor u.

Gevolgen voor de verzekerde bij DSW
Dat kan betekenen dat u niet langer de complete zorg uit het betreffende zorgprogramma krijgt. Er wordt wel zorg verleend, maar de huisarts en alle andere zorgaanbieders stemmen de zorg niet langer op elkaar af. Ook krijgt de DSW verzekerde voor bepaalde onderdelen van de zorg te maken met een eigen risico (bijvoorbeeld een fundusfoto bij diabetes of hartfilmpje bij het huisartsenlaboratorium). Het maximaal eigen risico in 2015 bedraagt € 375,00 per persoon.

Welke stappen kan u als verzekerde bij DSW ondernemen?
• Kiezen voor een andere huisartsenpraktijk die tot een zorggroep behoort waarmee DSW voor 2016 wel een overeenkomst sluit. Hiervoor verwijst DOH naar de helpdesk van DSW tel. 010 – 2 466 466.
• Het kiezen van een andere ziektekostenverzekering voor 2016 die wel bereid is de zorgprogramma’s van de DOH-huisartsen in te kopen. Tot 31 december 2015 kan er van zorgverzekeraar gewisseld worden.
Nieuws en mededelingen
Vragen over coronavaccinaties
Vragen over coronavaccinaties
Geplaatst: 30 maart 2021
Wij worden dagelijks gebeld met vragen over de coronavaccinaties. We begrijpen dat veel mensen zo snel mogelijk gevaccineerd willen worden en dat er onduidelijkheid kan ontstaan doordat de berichtgeving in de media nogal eens wisselt. Wij geven daarom graag wat meer informatie in dit bericht.

Lees meer
Nieuwe zelfzorg apps op het buurtplein
Nieuwe zelfzorg apps op het buurtplein
Geplaatst: 26 februari 2021
De samenwerkende zorgverleners uit de Achtse Barrier hebben met behulp van een Covid subsidieregeling het aantal zelfzorg apps en modules op het digitale buurtplein van de wijk flink uitgebreid.

Lees meer
Wat te doen met longklachten na herstel coronavirus
Wat te doen met longklachten na herstel coronavirus
Geplaatst: 26 februari 2021
Heb jij longklachten na het herstel van het coronavirus? Vind alle informatie over deze mogelijk nieuwe longziekte, ontmoet lotgenoten en deel jouw ervaringen.

Lees meer