Dienstverlening | Diagnostiek


Het kan zijn dat er aanvullende diagnostiek nodig is om te weten wat er met u aan de hand is.
Veel onderzoeken doen we zelf in de huisartspraktijk, vaak gekoppeld aan het consult. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Onderzoeken.
Laboratoriumonderzoek en beeldvormend onderzoek gebeurt bij Diagnostiek voor U of in het ziekenhuis.
Voor veel onderzoeken moet bloed worden afgenomen. Dat kan op verschillende locaties.


Bloedafname

U kunt voor het laten afnemen van bloed terecht op verschillende locaties. Die kunt u vinden op www.debloedafname.nl.
De meeste van onze patiënten zullen er de voorkeur aan geven bloed te laten prikken bij DiagnostiekvoorU - locatie Boschdijk. U dient daar wel van te voren wel een afspraak te maken. Dat kan via de website van De Bloedafname. 


Inleveren materiaal voor laboratoriumonderzoek (bijvoorbeeld urine)

U kunt het materiaal dat door Diagnostiek moet worden onderzocht inleveren op één van hun locaties. Het gaat dan bijvoorbeeld om urine en ontlasting, De meeste van onze patiënten zullen ervoor kiezen dit af te geven bij DiagnostiekvoorU - locatie Boschdijk. Daar is dat mogelijk zonder afspraak. Het kan tijdens de openingstijden (van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur).
Het moet wel gebeuren door iemand die geen aan COVID-19 gerelateerde klachten heeft.
Voor meer locaties van DvU, kijk op https://www.diagnostiekvooru.nl/locaties-openingstijden  


Hoe moet ik urine opvangen

Indien urine moet worden onderzocht is het van belang dat u op de juiste manier de urine opvangt. Hoe u dat het beste kunt doen kunt u hier lezen of door op onderstaande afbeelding te klikken.
Kosten

Let u er op dat de kosten voor diagnostiek door DvU en PAMM onder het eigen risico van uw zorgverzekering vallen. De onderzoeken die DvU en PAMM uitvoeren worden vergoed door de basisverzekering van uw zorgverzekering, maar vallen wel onder het eigen risico. Per jaar betaalt u de eerste zorgkosten ter grootte van het eigen risico zelf. Dit kan betekenen dat u de kosten voor medische diagnostiek door DvU en PAMM zelf moet betalen.
U kunt op de website van DvU terugvinden welke tarieven de DvU hanteert.
U kunt op de website van PAMM terugvinden welke tarieven de PAMM hanteert

Uitslag

U moet zelf bellen naar de huisartsenpraktijk om de uitslag van het aanvullende onderzoek op te vragen. U kunt voor de uitslag ook kijken op MGn, het patiëntenportaal van de praktijk. Slechts in enkele gevallen zal een huisarts of praktijkondersteuner u bellen voor de uitslag van het onderzoek.
Nieuws en mededelingen
Informatie coronavaccinatie
Informatie coronavaccinatie
Geplaatst: 26 februari 2021
Huisartsen Achtse Barrier heeft onlangs een aantal doelgroepen uitgenodigd om ingeënt te worden met het AstraZeneca-vaccin. Hierbij volgt de praktijk de richtlijnen en volgorde van de overheid.

Lees meer
Nieuwe zelfzorg apps op het buurtplein
Nieuwe zelfzorg apps op het buurtplein
Geplaatst: 26 februari 2021
De samenwerkende zorgverleners uit de Achtse Barrier hebben met behulp van een Covid subsidieregeling het aantal zelfzorg apps en modules op het digitale buurtplein van de wijk flink uitgebreid.

Lees meer
Wat te doen met longklachten na herstel coronavirus
Wat te doen met longklachten na herstel coronavirus
Geplaatst: 26 februari 2021
Heb jij longklachten na het herstel van het coronavirus? Vind alle informatie over deze mogelijk nieuwe longziekte, ontmoet lotgenoten en deel jouw ervaringen.

Lees meer