De praktijk | Coronavirus


Beste inwoners van de Achtse Barrier

Wij willen alle inwoners met klem vragen de adviezen van de overheid ten harte te nemen: beperk uw sociale contacten en blijf thuis bij verkoudheidsklachten (zoals niezen, keelpijn, loopneus), hoesten, verhoging of koorts. Ook als u denkt dat de klachten wel meevallen. Deze klachten kunnen het begin zijn van het coronavirus. Blijf thuis tot de klachten over zijn en zorg dat u andere mensen niet kunt besmetten. U hoeft alleen contact met de praktijk op te nemen als u erg ziek of benauwd bent. Kom NIET zonder overleg naar de praktijk.

Apart spreekuur bij mogelijke besmetting
Patiënten met klachten die kunnen wijzen op het Corona-virus zien wij niet meer in onze praktijk, maar aan de overkant binnen het gezondheidscentrum op Fransebaan 582. Het consultatiebureau heeft plaats gemaakt zodat we daar een veilig Corona-spreekuur kunnen doen.

Normale zorg gaat gewoon door
Daarnaast blijven wij u in onze praktijk de normale huisartsenzorg bieden. Als u klachten hebt die een bezoek nodig maken kunt u dus gewoon bij ons terecht. Echter, voor uw gezondheid en die van ons doen we dat soms op aangepaste wijze. Daarom vragen wij u:
  • Kom niet zonder overleg naar de praktijk, ook niet voor recepten of verwijsbrieven. Stuur eerst een bericht via MijnGezondheid.net of bel de assistente. Aan de balie maken wij geen afspraken.
  • Overweeg of u uw hulpvraag ook digitaal kunt stellen. Stuur eventueel een foto mee. Ook dat kan via MijnGezondheid.net. Wij reageren elke dag.
  • Herhaal ook uw medicatie bij voorkeur via MijnGezondheid.net.
  • Wilt u de huisarts spreken dan kan dat ook telefonisch of via beeldbellen. De assistente maakt voor u de afspraak.
  • Als bellen of beeldbellen geen oplossing biedt bent u welkom op het gewone spreekuur, mits u niet verkouden bent.
  • Hebt u klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, benauwdheid of koorts en is een afspraak nodig dan komt u op het speciale spreekuur.
  • Ook de afspraken bij onze praktijkondersteuners gaan weer gewoon door. U kunt als altijd een afspraak maken via de assistente. U hebt de keuze tussen bellen en beeldbellen.
  • De oproepen van DvU zijn tijdelijk opgeschort, maar zullen op afzienbare tijd weer starten.

Actuele informatie kunt u vinden op www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus en www.rivm.nl/coronavirus

Als allerlaatste: blijf alstublieft beleefd naar onze doktersassistenten en beantwoord haar vragen netjes en kordaat. Ook als u ongerust bent en u langer moeten w
achten dan u van ons gewend bent. Wij, huisartsen, vertrouwen op onze doktersassistenten en vragen dat ook van u.
Nieuws en mededelingen
Update Corona-virus 02-04-2020
Update Corona-virus 02-04-2020
Geplaatst: 2 april 2020
De Coronacrisis is nu bijna 4 weken oud en de algemene maatregelen van de regering zijn verlengd tot eind april. Wat betekent dit voor onze huisartspraktijk? En wat betekent dat voor u? Dat leest u in dit bericht.

Lees meer
Update Corona-virus 16-03-2020
Update Corona-virus 16-03-2020
Geplaatst: 17 maart 2020
Vind hier de recente informatie n.a.v. de ontwikkelingen rondom het Coronavirus

Lees meer
Nieuwe praktijkondersteuner GGZ
Nieuwe praktijkondersteuner GGZ
Geplaatst: 16 maart 2020
Maak kennis met onze nieuwe praktijkondersteuner GGZ, Ineke Vliem

Lees meer